2021. esztendő Ígéret havának 9. napja
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció
Hódmezei Őrzők
Hódmezei Őrzők

Hódmezei Őrzők Íjászegyesület

DAR 3D 2020 - 1. forduló

Egyéb verseny
Helyszín: Mezőberény, Nyeregben Alapítvány lovas tanyája
Kezdet: 2020.06.28 10:00
Befejezés:
Szeretettel meghívjuk minden íjász sporttársunkat a szakosztályunk által megrendezett MISZ DAR 3D Versenysorozat 1. fordulójára, ami egyben az I. Hed-Land Kupa.

Helyszín: Mezőberényben, a Nyeregben Alapítvány lovas tanyája (Madarász Tanya) mögötti körgátnál. Megközelíthetősége, Mezőberényben a 47-es útról Vésztő felé fordulva (Kinizsi Pál u., majd Vésztői út) a Mezőberény vége tábla után balra a dűlőúton. A 47-es úttól 3D táblákkal lesz jelölve.
Időpont: 2020.06.28. vasárnap.
Regisztráció és helyszíni nevezés 8:00-tól 9:30-ig. Verseny kezdete 10:00.
Verseny jellege: 24 célos 3D verseny - a MISZ DAR 3D versenysorozatban való versengés, pontgyűjtés,
I. Hed-Land Kupa és örömíjászat.
A verseny 1. állomása a MISZ DAR 3D 2020-as versenysorozatnak, így a versenyszabályok a HDH-IAA rendszerhez igazodnak, kis eltéréssel, a regionális szabályzat szerint.

A szabályzat itt elérhető: http://faragotorzs.hu/DAR/index.php?page=szabalyzat&szabalyzat_id=1
Az irányzékos kategóriáknak 1+1 lövéses a verseny. A második lövés (4-2-1-0 pontért) csak akkor adható le, ha az első lövés (11-10-8-5 pontért) nem talált. A PB-HB, TR-LB, TR-RB és BB kategóriákban 2 egyenértékű lövés lesz minden célnál!

Kategóriák:
 • Csigás szkópos, CU
 • Csigás vadász irányzékkal, HU
 • Csigás barebow, CB
 • Olimpiai, OL
 • Vadászreflex, TR-RB
 • Longbow, TR-LB
 • Barebow, BB
 • Számszer, CRB
 • Pusztai, PB-HB
Korosztályok és nevezési díjak:
 • Veterán: betöltött 51. életév felett 3.500.-
 • Felnőtt: 21-50 év között 3.500.-
 • Fiatal felnőtt: 18-20 év között 3.500.-
 • Ifi: 15-17 év között 2.500.-
 • Kadet: 13-14 év 2.000.-
 • Mini: 12 év alatt 1.500.-
Ebéd: az előnevezéskor rendelhető 800Ft/fő árért, a Berény Szálló által készített babgulyás.
A nevezési díj az ebédet nem tartalmazza. Helyszíni nevezésnél ebéd még korlátozottan rendelhető. A verseny ideje alatt mozgó büfé üzemel! Regisztrációkor és a verseny ideje alatt az alaptábornál, később az étkezésre és eredményhirdetésre kijelölt helyen.

Díjazás: Érvényes versenyengedéllyel rendelkezők esetén, kategóriánként az első három helyezett érem és oklevél díjazásban részesül. Az öt főnél nagyobb létszámú kategóriákban a Hed-Land kupák kerülnek átadásra az első helyezetteknek. Érvényes versenyengedély nélkül is nevezhetnek versenyzők, de a meglőtt pontszámaik nem kerülnek értékelésre, nem kerülnek díjazásra.

Nevezés: Írásban előnevezéssel 2020.06.26. (péntek) 12.00 óráig az artemis.ijaszat@gmail.com e-mail címen, vagy helyszíni nevezéssel 8.00-9.30 között, plusz 500 Ft-ért lehetséges. Előnevezéskor szükséges információk: versenyző neve, neme, születési ideje, nevezett kategóriája, egyesületének neve, ebédigénye (kísérő is kérhet), illetve az érvényes versenyengedéllyel rendelkezők jelezzék a meglétét. Kiskorú versenyző esetén az őt felügyelő felnőtt kísérő adatait is kérjük megadni.

TILOS:
- a verseny ideje alatt a szeszes ital fogyasztása,
- a pályán dohányozni
- az alaptáborban, mind a pályán a szemetelés,
- a kihelyezett 3D-s állatokra versenyen kívül rálőni.

FONTOS:
Kérünk minden résztvevőt, hogy a saját maga és mások biztonsága érdekében fokozott figyelemmel tartsa be az íjászatra vonatkozó biztonsági és balesetvédelmi előírásokat. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt!
A nevezések leadásával a versenyzők tudomásul veszik, hogy a versenyeredmények nyilvántartásához szükséges személyi adataikat a szervezők kezelik és tárolják a versenyszezon végéig.
A rendező semmilyen felelősséget nem vállal a pályán, ill. az alaptábor területén hagyott tárgyakért!
A nevezések leadásával a versenyzők és azok hozzátartozói, kísérői elfogadják, hogy a verseny ideje alatt kép és hanganyagok készülhetnek, amit a szervező a sporttevékenységével összefüggésben publikálhat.
A nevezések leadásával a versenyzők kijelentik, hogy elfogadják és betartják a regionális és szövetségi szabályokat.
14 év alatti versenyző csak felnőtt felügyelet mellett és annak felelősségére vehet részt a versenyen. A résztvevők minden személynek okozott bármilyen káresemény kapcsán, tárgyi vagy személyi sérülés esetén, amelyekért együttesen, vagy külön-külön felelősek, felmentik a Rendezőt, a rendezvény hivatalos tisztségviselőit, azok alkalmazottait, valamint képviselőit mindennemű felelősség alól.
A veszélyhelyzet miatti intézkedések be nem tartása a verseny alatt, a versenyből való kizárást vonja magával. Ebben az esetben a befizetett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
Kizárás esetén a verseny helyszínét azonnal el kell hagyni az érintett versenyzőnek!
Versenyengedély nélkül (sportorvosi vizsgálat nélkül) nevező versenyzőknek külön nyilatkozatot kell aláírniuk a nevezéskor egészségi állapotukról.
A Magyar Íjász Szövetség határozatában foglaltak kötelezőek minden versenyzőre, amennyiben a verseny időpontjáig azok nem változnak:
A határozatból néhány részlet:
„• Mindenkinek kötelező a szájmaszk viselése a verseny teljes időtartama alatt, kivételt a lövés pillanata képezhet, a kötelező távolság betartásával.
• Mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítő használata minden kontaktus után, pl. vesszők kihúzása, eredményhirdetés után. (Sajátot kell hozni, amit a BTE ellenőriz, illetve központilag, a versenyközpontban is biztosítani kell azt.)
• Minden esetben tartani kell a 1,5m távolságot a versenyzők és az egyéb személy között, ahol szükséges a szakág versenyszabályait átírva a járvány ideje alatt.
• A verseny megkezdése előtt a versenyzők és a személyzet érintésmentes lázmérésen kell, hogy átessen. 37,3 Celsius fok feletti testhőmérsékletű, bármilyen okból rosszul lévő személy nem tartózkodhat a verseny helyszínén. Ezután a versenyzőnek és a személyzetnek alá kell írnia a BTE jegyzőkönyvet, amely egy járványügyi nyilatkozattal van kiegészítve. A versenyző és a személyzet aláírása mellé rögzíteni kell az előzetesen mért testhőmérsékletet is. „
További információkat találhat a szakosztály Facebook oldalán 
https://www.facebook.com/artemis.ijaszat/
 Információt kérhet email-en artemis.ijaszat@gmail.com vagy telefonon is.
Amennyiben a rendezőn kívülálló okok miatt nem lehetséges a verseny megtartása (extrém időjárási körülmények, vagy újra szigorítanának a veszélyhelyzet miatt) akkor későbbi időpontban kerül megrendezésre, melynek időpontját a lehető leghamarabb közzétesszük. A rendező a változtatás jogát fenntartja!
Rendező: Hed-Land Sportcsarnok Sportegyesület Artemis Íjász Szakosztály
Biztonságtechnikai ellenőr: Berkes József
Információ:
Finta Zsolt István 20-534-2626
Faragó Csaba 30-9684-860

Vissza az eseményekhez