2022. esztendő Ígéret havának 21. napja
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció
Hódmezei Őrzők
Hódmezei Őrzők

Hódmezei Őrzők Íjászegyesület

Sólyom próbák 2021 - 1. forduló

Történelmi verseny
Helyszín: Pálmonostora, Postaházi dűlő 10 Kiss tanya.
Kezdet: 2021.04.10 10:00
Befejezés:
Figyelem! Minden kedves nevező nek egyéni maszk és. kézfertőtlenítő bemutatásával nevezhet. Köszönettel rendezőség.

2017-ben indult útjára a Sólyompróbák fantázianevű történelmi jellegű versenysorozat, amely a 2021-es évben is folytatódik. A sorozat idén 4 állomásból áll, melyek mindegyikén azonos pontozási rendszer és szabályzat van érvényben. 

A versenyek 12 célból (két körben), vagy 24 célból (egy körben) állhatnak, három egyenértékű lövéssel 0-5-8-10-ess pontozással. Ez minden esetben 72 leadott lövést jelent. A célok kialakítása és elhelyezése a szervező csapat döntésére van bízva, csupán minden célnál biztosítani kell a maximálisan meglőhető 30 pontot. 

A versenyen 2 lőtávolt kell meghatározni: a fehér (szürke) karót, innen lőnek a gyerekek, illetve a mini korosztály (0-9 év) a célfelület és a fehér karó közti féltávról! Kék karó, innen lő az ifi, felnőtt, tiszteletreméltó, íjkategóriától függetlenül, egyaránt. Ennek tiszta és sikeres lebonyolítsa a csapatvezető feladatköre!

Érkezés ,nevezés beemelgetés 8-9.30 ig
Kezdés .10 óra

Kategóriák és korosztályok nemek szerinti bontásban:
 • Mini 0-9 év.
 • Gyermek 10-14 év.
 • Ifjúsági 15-17 év.
 • Felnőtt 18-50 év
 • Tiszteletreméltó 50 év felett.

 • Pusztai polc nélküli íjak. (PBHB, LB, Yumi) - Madártollas favessző!
 • Polcos íjak. (TRRB, TRLB, DRLB) - Csak szőr kifutóval, polcról lőve! - Madártollas favessző!
 • Barebow ijak.

A Polc nélküli kategóriában, és a vadászreflex íjaknál csak kizárólag madártollas favessző használható, műanyag nockal. A vesszők méretükben és külalakjukban is meg kell, hogy egyezzenek. Legalább 6 egyforma vessző ajánlott!

Öltözzünk íjainkhoz ezzel is megtisztelve Őseinket ! 


Nevezési díjak:
 • Mini kategória 1000 Ft,
 • Gyermek kategória 2000Ft ,
 • Ifjúsági kategória 3500Ft ,
 • Felnőtt és Tiszteletreméltó kategória 3500Ft
A nevezési díj az étkezést tartalmazza. vendég ebéd 1000,- Ft ,a verseny ideje alatt büfé üzemel !

Nevezés és regisztráció:
Nevezésnél a versenyző köteles felajzott íjjal, valamint a teljes felszerelésével megjelenni, így azonnal ellenőrizhető és besorolható a felszerelése. A szervezőnek jogában áll bármilyen személyazonosságot, születési dátumot igazoló okmányt elkérni, ez legyen kéznél! Csoportos nevezés nincs, egyénileg kell minden versenyzőnek megjelennie!

Díjazás, értékelés: Éremmel, oklevéllel,

Pontozás:
A sorozat négy állomásán azonos lövésszámot és azonos pontot lehet meglőni. Pontosan 72 lövést leadva maximálisan 720 pontot lehet elérni egy versenyen. (0-5-8-10-es pontozás) Ezek közül azt a három versenyt vesszük figyelembe, melyeken a legnagyobb pontszámot sikerült meglőni, ezek összege adja majd a végső eredményt! Ahhoz, hogy valaki teljesítse a sorozatot legalább három versenyen részt kell vennie azonos kategóriában és korcsoportban. Ezek átjárhatósága nem lehetséges.
Pontegyenlőség esetén azonnali szétlövéssel döntjük el, hogy ki a győztes!

Egyéb magaviseleti és etikai szabályzat:
A versenysorozatban mindenki köteles betartani a versenyeken összefoglalt biztonsági és magaviseleti szabályzatot.
 • A versenyzők nevezésükkel elfogadják a biztonsági szabályzatot, csak a meghatározott lövésszámot adják le az erre kijelölt helyen, időben és irányban!
 • A kiskorú nevezőkért a csapatvezetőjük, illetve a szüleik felelnek.
 • Alkohol fogyasztása, valamint szemetelés a verseny ideje alatt a verseny területén tilos.
 • A pályán kísérő személyzet, csak külön engedéllyel, regisztrációval tartózkodhat.
 • A versenysorozatban bármi nemű csalás, elírás, rendzavarás, a VS lefolyásának bojkottálása azonnali kizárást von maga után, ami a teljes sorozatra vonatkozik.
 • A pontok elírása esetén a csapatvezető, illetve még egy versenyző aláírásával kell a javítást igazolni. Ha csalás elszámolás történik, azért a csapatkapitány is felelősségre vonható, ez a teljes szervező bizottság döntése. A beíró lapokat minden versenyző köteles az átadás előtt átnézni, átszámolni és ezt aláírásával igazolni, ellenkező esetben érvénytelennek nyilvánítunk minden beíró lapot! (aláírás nélkül) A versenyzők aláíratását a csapatvezetőnek kötelessége elvégeznie. Utólagos reklamációnak helye nincs.

Előnevezéseket várjuk: 2021.04.08 24:00 ig ijasz1971@gmail.com vagy Németh László +3670 635 2018-as telefonszámon.

Vissza az eseményekhez