2023. esztendő Enyészet havának 28. napja
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció
Hódmezei Őrzők
Hódmezei Őrzők

Hódmezei Őrzők Íjászegyesület

Sólyompróbák 3. forduló

Történelmi verseny
Helyszín: Kiskunfélegyháza, Szérűskert Tanya 26.
Kezdet: 2022.05.08 10:00
Befejezés:

Tisztelt íjászok!

2022. Május 8-án megrendezésre kerül a Sólyom próbák fantázia névre elkeresztelt versenysorozat harmadik állomása Kiskunfélegyházán a Szérűskert Tanya 26 szám alatt, az Akác utca és Platán utca keresztezésében.

GPS koordináták: 46.708004, 19.866224

2017-ben indult útjára a Sólyompróbák fantázianevű történelmi jellegű versenysorozat, amely a 2022-es évben is folytatódik. A sorozat idén 4 állomásból áll, melyek mindegyikén azonos pontozási rendszer és szabályzat van érvényben. A versenyek 12 célból (két körben), vagy 24 célból (egy körben) állhatnak, három egyenértékű lövéssel 0-5-8-10-es pontozással. Ez minden esetben 72 leadott lövést jelent. A célok kialakítása és elhelyezése a szervező csapat döntésére van bízva, csupán minden célnál biztosítani kell a maximálisan meglőhető 30 pontot. A versenyen 2 lőtávolt kell meghatározni: a fehér (szürke) karót, innen lőnek a gyerekek, illetve a mini korosztály (0-9 év) a célfelület és a fehér karó közti fél távról! Kék karó, innen lő az ifi, felnőtt, tiszteletreméltó, íjkategóriától függetlenül, egyaránt. Ennek tiszta és sikeres lebonyolítsa a csapatvezető feladatköre!

Érkezés, nevezés, bemelegítés: 8:00-9:30-ig

Kezdés: 10:00 óra

Kategóriák és korosztályok nemek szerinti bontásban:

• Mini 0-9 év. 2500 Ft
• Gyermek 10-14 év. 2500 Ft
• Ifjúsági 15-17 év. 4000 Ft
• Felnőtt 18-50 év 4000 Ft
• Tiszteletreméltó 50 év felett. 4000 Ft

A nevezési díj az ebéd árát NEM tartalmazza, a helyszínen a nevezéssel egy időben lehet ebédet is kérni, ami 1000 Ft / fő. Vendég ebéd kérhető!

A verseny ideje alatt büfé üzemel!

Öltözzünk íjainkhoz ezzel is megtisztelve Őseinket!

Íj kategóriák:

  • Pusztai polc nélküli íjak. (PBHB, LB, Yumi) - Madártollas favessző!
  • Polcos íjak. (TRRB, TRLB, DRLB) - Csak szőr kifutóval, polcról lőve! - Madártollas favessző!
  • Barebow

Nyilveszők:

A polc nélküli kategóriában, primitív íjaknál csak kizárólag madártollas favessző használható, műanyag nockkal. A vesszők méretükben és külalakjukban is meg kell, hogy egyezzenek. Legalább 6 egyforma vessző ajánlott! Vadászreflex és polcos íjak esetén minden egyes íjásznak jogában áll eldönteni, hogy karbon, illetve fa vesszőt fog használni!

Díjazás, értékelés: Éremmel, oklevéllel.

Pontozás:
A sorozat négy állomásán azonos lövésszámot és azonos pontot lehet meglőni. Pontosan 72 lövést leadva maximálisan 720 pontot lehet elérni egy versenyen. (0-5-8-10-es pontozás) Ezek közül azt a három versenyt vesszük figyelembe, melyeken a legnagyobb pontszámot sikerült meglőni, ezek összege adja majd a végső eredményt! Ahhoz, hogy valaki teljesítse, a sorozatot legalább három versenyen részt kell vennie azonos kategóriában és korcsoportban. Ezek átjárhatósága nem lehetséges.
Pontegyenlőség esetén azonnali szétlövéssel döntjük el, hogy ki a győztes!

Egyéb magaviseleti és etikai szabályzat:
A versenysorozatban mindenki köteles betartani a versenyeken összefoglalt biztonsági és magaviseleti szabályzatot.

  • A versenyzők nevezésükkel elfogadják a biztonsági szabályzatot, csak a meghatározott lövésszámot adják le az erre kijelölt helyen, időben és irányban!
  • A kiskorú nevezőkért a csapatvezetőjük, illetve a szüleik felelnek.
  • Alkohol fogyasztása, valamint szemetelés a verseny ideje alatt a verseny területén tilos.
  • A pályán kísérő személyzet, csak külön engedéllyel, regisztrációval tartózkodhat.
  • A versenysorozatban bármi nemű csalás, elírás, rendzavarás, a VS lefolyásának bojkottálása azonnali kizárást von maga után, ami a teljes sorozatra vonatkozik.
  • A pontok elírása esetén a csapatvezető, illetve még egy versenyző aláírásával kell a javítást igazolni. Ha csalás elszámolás történik, azért a csapatkapitány is felelősségre vonható, ez a teljes szervező bizottság döntése. A beíró lapokat minden versenyző köteles az átadás előtt átnézni, átszámolni és ezt aláírásával igazolni, ellenkező esetben érvénytelennek nyilvánítunk minden beíró lapot! (aláírás nélkül) a versenyzők aláíratását a csapatvezetőnek kötelessége elvégeznie. Utólagos reklamációnak helye nincs.

Nevezés és regisztráció:
Nevezésnél a versenyző köteles felajzott íjjal, valamint a teljes felszerelésével megjelenni, így azonnal ellenőrizhető és besorolható a felszerelése. A szervezőnek jogában áll bármilyen személyazonosságot, születési dátumot igazoló okmányt elkérni, ez legyen kéznél! Csoportos nevezés nincs, egyénileg kell minden versenyzőnek megjelennie!

Előnevezést kérünk a létszám várható alakulása végett, előnevezéseteket az alábbi linken tudjátok leadni:

https://huszkajozsef.hu itt az íjászat menüpontra kattintva, a nevezés/ regisztráció fül alatt előjön a nevezési portál.

Információ, és esetleges bármilyen kérdés esetén, az alábbi telefonszámon kaphat választ.

Németh László +36-70/ 635-2018

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Vissza az eseményekhez