2024. esztendő Áldás havának 22. napja
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció
Hódmezei Őrzők
Hódmezei Őrzők

Hódmezei Őrzők Íjászegyesület

Túzokfesztivál - jurtás kitelepülés, íjásztatás

Bemutató
Helyszín: Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont, Dévaványa, Réhely
Kezdet: 2024.05.04 09:00
Befejezés: 17:00

Az idei évben is meghívást kaptunk Körös-Maros Nemzeti Parktól, hogy jurtaállítással színesítsük a VII. Túzokfelsztivál programját. Az érdeklődők megtekinthetik a jutrát, a kiállított tárgyakat, öltözéket. Lehetőséget bitztosítunk a vedégeknek az íjak, íjászat kipróbálására is.

A természetvédelmi nyílt napon a Dévaványai-Ecsegi puszták és környékének természeti értékeit mutatjuk be. A Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont területén megrendezésre kerülő egész napos rendezvény során szakmai programok, fotókiállítás, filmvetítés, színpadi kulturális műsor és gyermekprogramok közül választhatnak az érdeklődők.

A Dévaványai-Ecsegi puszták természeti értékeinek bemutatása: hajnali túzokles, túzokvédelmi- és nevelési bemutató, botanikai túra, ragadozómadár-védelmi-, íjász- és csikós bemutató, természetismereti vetélkedő.

További színes programok a nap folyamán: népi játszótér, helyi és Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek kirakodó vására. A színpadon pedig népzenei- és néptánccsoportok szórakoztatják a közönséget.

A rendezvény helyszínén büfével, bivalypörköltet, bivalyburgert és Túzoksört is kóstolhatnak az érdeklődők.


Hivatalos oldal: https://www.kmnp.hu/hu/programok/v-tuzokfesztival-256

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1465712927675438/

Vissza az eseményekhez