2023. esztendő Napisten havának 6. napja
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció
Hódmezei Őrzők
Hódmezei Őrzők

Hódmezei Őrzők Íjászegyesület

Sólyom próbák 2021 - 2. forduló

Történelmi verseny
Helyszín: Hódmezővásárhely, Téglagyári tanösvény
Kezdet: 2021.04.24 09:30
Befejezés:

Kedves hagyományőrző és íjász barátaink!

A Hódmezei Őrzők sok szeretettel hívnak meg benneteket, a 2021. Szelek havának 24. napján Sólyom Próba versenyrendszerében megrendezésre kerülő Íjászversenyükre.

A rendezvény, a hagyományőrző íjászat színvonalát hivatott emelni, emellett az íjászbarátságok kialakulását is lehetővé teszi.

Helyszín: Hódmezővásárhely Téglagyári Tanösvény (Rárósi utca külső végén táblával jelölve) Megközelítés a város felöl a Rárósi utcán kifele haladva jobb kéz felől vagy pedig az elkerülő Rárósi kijáratánál a város fele az első házat elérve bal kéz fele.

Verseny jellege: Szabadban „8 db 2D cél azaz céllövészet”, „8 db 3D azaz vadász cél ”, és 8 db ügyességi cél, összesen 24 célon , célonként 3 lövés, 3-30 méter közötti távolságokon.

Korcsoportok:
 • Mini 0-9 év.
 • Gyermek 10-14 év.
 • Ifjúsági 15-17 év.
 • Felnőtt 18-50 év
 • Tiszteletreméltó 50 év felett.

Íjak: Öltözzünk íjainkhoz ezzel is megtisztelve Őseinket !

 • Pusztai polc nélküli íjak. (PBHB, LB, Yumi) - Madártollas favessző!
 • Polcos íjak. (TRRB, TRLB, DRLB) - Csak szőr kifutóval, polcról lőve! - Madártollas favessző!
 • Barebow ijak.
A Polc nélküli kategóriában, és a vadászreflex íjaknál csak kizárólag madártollas favessző használható, műanyag nockal. A vesszők méretükben és külalakjukban is meg kell, hogy egyezzenek. Legalább 6 egyforma vessző ajánlott!

Nevezési díjak:

A versenysorozatban egységesek a nevezési díjak. Ifjúsági, felnőtt és tiszteletreméltó korosztályban 3500 Ft, gyermek korosztályban 2000 Ft, mini korosztályban 1000Ft. A nevezési díj az étkezést nem tartalmazza! Ebéd 1000,- Ft, a verseny alatt büfé üzemel.

A verseny ideje alatt büfé üzemel

Nevezés és regisztráció:
Nevezésnél a versenyző köteles felajzott íjjal, valamint a teljes felszerelésével megjelenni, így azonnal ellenőrizhető és besorolható a felszerelése. A szervezőnek jogában áll bármilyen személyazonosságot, születési dátumot igazoló okmányt elkérni, ez legyen kéznél! Csoportos nevezés nincs, egyénileg kell minden versenyzőnek megjelennie!

Díjazás, értékelés:
Éremmel, oklevéllel, valamint a népesebb kategóriák győzteseit (legalább 5 fő), plusz egyéb díjjal jutalmazunk.

Pontozás:
A sorozat négy állomásán azonos lövésszámot és azonos pontot lehet meglőni. Pontosan 72 lövést leadva maximálisan 720 pontot lehet elérni egy versenyen. (0-5-8-10-es pontozás) Ezek közül azt a három versenyt vesszük figyelembe, melyeken a legnagyobb pontszámot sikerült meglőni, ezek összege adja majd a végső eredményt! Ahhoz, hogy valaki teljesítse a sorozatot legalább három versenyen részt kell vennie azonos kategóriában és korcsoportban. Ezek átjárhatósága nem lehetséges.
Pontegyenlőség esetén azonnali szétlövéssel döntjük el, hogy ki a győztes!

Egyéb magaviseleti és etikai szabályzat:

 • A versenysorozatban mindenki köteles betartani a versenyeken összefoglalt biztonsági és magaviseleti szabályzatot.
 • A versenyzők nevezésükkel elfogadják a biztonsági szabályzatot, csak a meghatározott lövésszámot adják le az erre kijelölt helyen, időben és irányban!
 • A kiskorú nevezőkért a csapatvezetőjük, illetve a szüleik felelnek.
 • Alkohol fogyasztása, valamint szemetelés a verseny ideje alatt a verseny területén tilos.
 • A pályán kísérő személyzet, csak külön engedéllyel, regisztrációval tartózkodhat.
 • A versenysorozatban bármi nemű csalás, elírás, rendzavarás, a VS lefolyásának bojkottálása azonnali kizárást von maga után, ami a teljes sorozatra vonatkozik.
 • A pontok elírása esetén a csapatvezető, illetve még egy versenyző aláírásával kell a javítást igazolni. Ha csalás elszámolás történik, azért a csapatkapitány is felelősségre vonható, ez a teljes szervező bizottság döntése. A beíró lapokat minden versenyző köteles az átadás előtt átnézni, átszámolni és ezt aláírásával igazolni, ellenkező esetben érvénytelennek nyilvánítunk minden beíró lapot! (aláírás nélkül) A versenyzők aláíratását a csapatvezetőnek kötelessége elvégeznie. Utólagos reklamációnak helye nincs.


A változtatás jogát fenntartjuk!

Előnevezés: E-mail: hodmezeiorzok@gmail.com
Regisztráció: 08:00-tól
Verseny kezdete: 09:30

Információ, versenyért felelős személyek:
 • Botyánszki Zsolt: +36309439051
 • Imre Péter : +36706355660
BTE: Fülöp Csaba +36704243814

Mindenkit szeretettel várunk!
Hódmezei Őrzők

Vissza az eseményekhez